minimalistische hotels

Minimalistische hotels, eenvoud en comfort

Behoefte aan een bijzondere vakantiebestemming waarbij je de chaos achter je laat? Wel eens gedacht aan minimalistische hotels die van zichzelf rust uitstralen? Zo’n eenvoudig maar schitterend verblijf dat meer rust geeft dan stress. Soms kost je dat flink wat geld, maar dan is het tenminste de moeite waard. Een enkele keer heb je trouwens geluk, als het hotel een eenvoudige prijs vraagt.

Ik heb vijf minimalistische hotels geselecteerd.

Omdat ik al die hyper-animatie hotels beu was. Als ik op vakantie ben, wil ik kunnen voelen dat ik vrij ben. Eenvoudig leven met alles wat ik nodig heb. Niet te veel gevraagd lijkt me zo. Op een plek waar de natuur me laat zien dat niets vanzelfsprekend is. En waar het hotel ondergeschikt is aan de schoonheid van de omgeving. Voor zulke bestemmingen wil ik mijn vertrouwde huis wel verlaten. Omdat ik me daar net zo vrij voel als thuis.

Vind hier je bijzondere bestemming:

Betoverende eenvoud op vakantie

In het Noorden van India, in de bergen van Kasar Devi, ligt het minimalistische hotel The Kumaon. De eenvoud is betoverend dankzij het werk van Zowa Architects, een ontwerpbureau uit Sri Lanka. Je kunt er uitrusten in een van de tien kamers waarna je de omgeving verkent van het indrukwekkende landschap. Als je hier bent geweest, kijk je met compleet andere ogen naar overvolle hotels en luidruchtige vakantieverblijven. Ook je eigen huis krijgt een metamorfose, dat kan haast niet anders. Want The Kumaon doet wonderen. Neem de sfeer van dit minimalistische hotel mee naar huis (foto’s: Akshay Sharma).

minimalistische hotels
The Kumaon, minimalisme in India
Een venster als een schilderij
Een lobby in eenvoud
minimalisme-hotel
Tot rust komen in stilte

Minimalisme aan zee

In Sri Lanka ligt het Kadju House. Deze strandvilla heeft vijf kamers waar je zonder twijfel je ontspanning vindt. Ook hier heeft Zowa Architects prachtig werk verricht door de natuur te koesteren en te verbinden met het boutique hotel. Geen rumoer of kleurgebruik waar je gillend gek van wordt. Hier is aandacht voor balans in jezelf zonder dat daar de nadruk op ligt. Lekker luieren zonder zelfreflectie behoort ook tot de mogelijkheden. Maar vergeet niet de architectuur en inrichting in je op te nemen zodat je er thuis je voordeel mee kunt doen (foto’s: Kadju House).

rust-hotel-sri-lanka
Boutique hotel in Sri Lanka
comfort-en-eenvoud-hotel
Eenvoud en natuur in Kadju House
minimalisme-vakantie
Voelen dat je vrij bent
Binnen en buiten gecombineerd

Kersenbloesem in de bergen

Dichtbij de Japanse tempelstad Kyoto vind je een eenvoudige traditionele ‘herberg’: Heijo Ryokan. Dit hotel is het summum van eenvoud en rust zonder dat je ook maar iets tekort komt. De vergezichten over de stad Nara zijn spectaculair. Je kunt er ook genieten van de herten in de bergen of de prachtige kersenbloesem die de natuur verandert in een magisch schilderij (foto’s Heijo).

puur-vakantie
Natuur en eenvoud in Japanse herberg
Het seizoen van de kersenbloesem in Nara

Minimalisme en stijl

Esthetiek en eenvoud zijn samengebracht in het Italiaanse hotel Schgaguler. Middenin de Dolomieten voel je de vrijheid van het leven. Het stilistische en elegante hotel is een perfect vertrekpunt om het afwisselende landschap te verkennen. Bovendien vind je er alles om zorgeloos te ontspannen tijdens een comfortabel verblijf (foto’s Schgaguler).

vrijheid-in-hotel
Comfort in de Dolomieten
puur-genieten-in-hotelkamer
Geen overdaad, enkel rust
puur-genieten-in-natuur-italie

Slapen zonder afleiding
puur-genieten-in-natuur
Vergezichten die je vrijheid geven
Inspiratie voor je interieur
Comfort en eenvoud tijdens je vakantie

Oergevoel in ‘raw’ hotel

IJsland is de plek op aarde waar je voelt dat je leeft. Tussen de geisers en vulkanen borrelt het leven en de natuur. In het grillige landschap vind je hutten, kleine huisjes en een enkel stoer hotel. ION is zo’n plek. Daar vier je vakantie middenin de IJslandse rauwe schoonheid. Het uitzicht is fenomenaal en het interieur draagt daar perfect aan bij (foto’s ION).

IJslands genieten
Slapen in eenvoud
Oergevoel in IJsland
Ontspannen tussen de vulkanen
Slapen en dromen van vrijheid

Of een heilig hotel?

Ben je gek op Venetië en wil je ook hier je rust vinden? Dat kan, ook middenin de drukte van deze geweldige stad. Ik heb een lijst gemaakt met de mooiste spirituele hotels waar iedereen welkom is.