mentale-detox-in-de-bergen

Waarom bergen je rustig maken

Je hebt er weinig voor nodig behalve je zintuigen. De bergen. En je vindt er altijd wel iets waar je rustig van wordt. Het is de meest eenvoudige manier van ontspanning, een wandeling in de bergen.

Je moet er even voor reizen en een makkelijke outfit aanschaffen, maar dat is het waard. Vergezichten die je hoofd leegmaken, kabbelende riviertjes die je in een natuurlijk ritme brengen of wandelpaden die zorgen voor focus in je mind. En nog fraaier: het landschap verandert continu en verveelt nooit. De zon tovert onvoorstelbare kleurnuances tevoorschijn en het maanlicht brengt een serene rust die een fijn gevoel van geborgenheid geeft.

Deze winter vond ik opnieuw mijn rust in het schitterende berglandschap.

Ik zocht de bergen op in het hart van Tirol waar de keizerlijke toppen hoog boven het dal uitstaken. Ik liep er over besneeuwde paden in de vroege ochtend, midden op de dag en zelfs ’s avonds laat onder begeleiding van lokale gidsen. Een enkele route liep ik twee keer, om er in alle rust nóg meer van te genieten. Uitkijkend over een meer van sneeuw voelde ik me licht en vrij. Ik ademde de berglucht in en maakte mijn hoofd leeg om mijn gedachten te kunnen vullen met de oneindigheid stilte.

Ik ben betoverd door de magie van de bergen en de zachtheid waarmee ze mij telkens weer verleiden.  

Daarom een fotografische ode aan de bergen en hun omgeving.

rust-in-de-bergen
Boek een hotel in de bergen met uitzicht op de bergen
mentale-detox-in-de-bergen
Zonsopgang in de Alpen
landschap-waar-je-rust-vindt
Een bergwandeling maakt je hoofd leeg
hutten-bergen
Onderweg kom je herinneringen tegen van andere wandelaars
wandelen-in-bergen-voor-de-ontspanning
ontspannen-in-natuur
In de bergen word je verrast door bijzondere hutten
bergen-voel-je-fijn
Overal zie je de keizerlijke toppen van de bergen boven het sneeuwlandschap uitsteken
geef-je-hoofd-lucht-en-kijk-naar-de-bergen
rust-in-bergen
Het berglandschap verveelt nooit
je-hoofd-leeg-maken-in-de-bergen
licht-in-de-bergen
Ook in het dal brengt het landschap ontspanning voor je zintuigen
zonsondergang-bergen-landschap
wandelen-in-berglandschap
En eindig de dag met een wandeling in het dal

ps: een uitgebreid verslag van mijn winterwandeling in de bergen is gepubliceerd op de vrijetijdswebsite Bijzonder Plekje.